torek, 28. julij 2009

NEHAT AL SE UPRETI ?!?

Ok! Dobil sem več pozivov, naj ne nadaljujem s svojim blogom, ker s tem delam slabo drugim ponudnikom storitev, ki se ukvarjajo s posredovanjem podatkov (življenjepis, pisanje življenjepisa, prošnja, zaposlitev,...). Najbolj pa me je začudilo to, da sem vse "prijave" prejel z naslova, ki mi je bil sumljivo znan. Ker sem malo bolj detektivske narave, sem se odločil, da raziščem kaj bdi nad menoj. Opazil sem, da si nekdo zelo prizadeva, da bi naredil antireklamo moji strani, zato je bila stvar še toliko bolj zanimiva... Hmm?? Možni kandidati pobrskam po glavi... Le kdo bi želel, da škoduje meni, ko pa ponujam (sploh ne ponujam jaz, ampak samo preusmerjam na strani, ki so povezane z zaposlitvijo, iskanjem dela, pomoč pri iskanju dela, študentski servisi...) vse to ZASTONJ!! Pa se mi je posvetilo... V googla vpišem prošnja, življenjepis, pisanje življenjepisa, ... karkoli v zvezi z delom, vedno najdem isti zadetek na prvi strani zadetkov. Kliknem in odgovor je tu!!! Komentarji in različno nestrinjanje z mojimi objavami so bili posledica slovenske zavisti. Strani (oz stran, ki je bila čisto enako napisana na več načinov in objavljena na več naslovih) je ponujala izdelavo življenjepisa, prošnje, obveščanje in podobne povezave do baz dela kakor moj blog, le da se je za dostop do povezav treba vpisati v mailing listo!!! OK!! Pa se vpišem v listo, da se bolje seznanim v čem je fora. Vsak dan mi pošlje "brezplačen" ponudnik video, v katerem so zelo koristni nasveti kako 100% dobiti sanjsko službo!! Na koncu 3 tedenskega "seminarja" pa dobim obvestilo, da za nadaljevanje lekcije, ki mi bo "odprla oči" potrebujem vsega 400 Evrov!!! Aha... Niti nisem bral naprej, vse mi je bilo jasno, saj nekdo mastno služi z zavajanjem obupanih iskalcev dela. Zgleda, da je res vse bolj popularno nategovati ljudi (prodajati lažno upanje) brez kančka soobčutka do človeka, ki se mogoče komaj prebije skozi mesec in hrepeni po boljšem jutri! Ok, da ne bo očitkov, da ne povem vse tako kot je. Priznam, tudi sam dobim nekaj centov (portal Mojedelo) za povezavo na ponudnike, vendar je za VAS uporabnike vse popolnoma BREZPLAČNO!!! Mislim, da je tako tudi prav, zato ne vidim razloga zakaj bi odstranil svoj blog. Narejen je bil ravno z razlogom pomagati ljudem in tako bo tudi ostalo!!!

2 komentarja:

Anonimni pravi ...

men osebno je vseen kje izpolnim življenjepis, oziroma bitno mi je kje je mnj komliciranja, tko de jzt sm ga izpolnil na tej strani

DickyHardy pravi ...

Te podpiram pri odločitvi! Dobro bi bilo če bi napisal še kakšen prispevek v zvezi z doizobraževanjem.. Hvala in le tako naprej!!